L’ICGC ha posat a l’abast de tothom la nova aplicació Foc al bosc que permet consultar la distribució i l’abast territorial dels incendis de Catalunya d’entre 1986 i 2017 i com s’han regenerat les àrees afectades passats uns anys.

L’eina mostra la data, el nom del municipi on es va originar i també un càlcul aproximat de la superfície afectada. A més, en clicar sobre un incendi concret podem comparar (si l’incendi és posterior a 2004) i analitzar l’àrea afectada abans i després del foc. L’eina mostra la pantalla dividida en dues meitats. Una amb la imatge de l’any previ a l’incendi i l’altra amb la de l’any posterior.

Les dades d’origen parteixen de la base cartogràfica d’incendis forestals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que es troben al portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya.

A més de mostrar la localització i l’afectació dels incendis en el nostre territori, l’eina també contribueix a conscienciar la societat sobre el perill d’incendis i posa en valor les tasques que propietaris, bombers, les agrupacions de defensa forestal i altres agents implicats fan per pal·liar els seus efectes i per preservar els nostres boscos. També ajuda que la societat prengui consciència de la magnitud i de les conseqüències dels incendis i de la lenta recuperació del bosc.

Cliqueu aquí per ampliar la informació.