Amb la finalitat de contribuir en la millora de la seguretat davant el fenomen natural de les allaus de neu, l’ICGC, coincidint amb l’inici de la temporada hivernal, ha publicat una nova edició del desplegable informatiu Compte amb les allaus! en els cinc idiomes oficials dels Pirineus: català, castellà, francès, eusquera i aranès.

Aquest desplegable conté les recomanacions bàsiques per seguretat en allaus i és d’especial interès per a tots els usuaris de la muntanya hivernal: esquiadors, excursionistes, turistes, i per als col·lectius educatius en matèria de seguretat per allaus.

Explica, de forma gràfica i resumida, l’escala europea de perill d’allaus, la localització del perill d’allaus i els problemes que es poden esdevenir per les allaus; també fa recomana­cions sobre la pràctica “fora pista” i el mate­rial de seguretat que cal dur. Per ampliar la informació inclou els enllaços als butlletins de perill d’allaus dels Pirineus.

Al web de l’ICGC podeu consultar i descarregar-vos aquest desplegable, els Butlletins de Perill d’Allaus, la cartografia de les allaus dels Pirineus. Igualment us podeu informar de les mesures de seguretat i bons hàbits que heu de tenir en compte a l’hora de programar una activitat a la neu.