Data: Del 15 de desembre de 2016 fins al 31 de desembre de 2017
Horari:
Visites a concertar, de dilluns a divendres, trucant al 973 65 08 30
Lloc: Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus. Passeig de Pompeu Fabra, 21. Tremp

Exposició sobre els sòls dels Pirineus i Prepirineus centrada en la mostra dels monòlits realitzats en el marc del projecte “Monòlits de sòls dels Pirineus” (ICGC).

Mitjançant el CST Pirineus, l’Institut treballa en la creació d’una col·lecció de monòlits de sòls representatius dels Pirineus i Prepirineus amb l’objectiu d’adquirir coneixement i divulgar la importància de la diversitat dels sòls que formen la serralada. L’estudi d’aquests sòls ens ha donat l’oportunitat d’organitzar una col·lecció d’exemplars de seccions originals de sòls que ha de facilitar la difusió i la divulgació del coneixement adquirit.

La conservació dels monòlits naturals en les condicions adequades i la seva exhibició faciliten l’estudi i la comparació entre tipus de sòls diversos i ajuden a entendre, entre d’altres, els respectius processos formadors, les propietats agronòmiques i aspectes mediambientals relacionats. La possibilitat de disposar d’una varietat important de seccions naturals de sòls en un espai expositiu interior que reuneixi les condicions necessàries per a la seva conservació suposa disposar d’una eina educativa i divulgativa molt important. Addicionalment, el component estètic dels monòlits de sòls és un actiu complementari molt important en les exposicions permanents de monòlits dels països del nostre entorn social i cultural.